Cennet Hurmasının Mucize Faydası

08-05-2023 17:46
Cennet Hurmasının Mucize Faydası

Kış aylarının mucizevi faydalı besinlerinden birisi olan cennet hurması diğer adıyla Trabzon hurmasının tazesi kadar kurusunun da çok faydası vardır. Özellikle de sindirim sistemi hastalıklarına faydalı olan cennet hurmasının birçok rahatsızlığa iyi geldiği görülmektedir. Cennet hurması, tropikal iklim kuşağı meyvesidir. Diğer isimleri de Akdeniz hurması ve Japon hurmasıdır. Ülkemizde ilk kez Hatay’da yetiştirilen cennet hurmasının şu anda da en lezzetlisi Hatay’da bulunmaktadır. Ancak en çok Karadeniz yöresinde ekimi yapılmaktadır. Dünya geneline bakıldığında en çok Çin’de üretilen cennet hurması, ilaç ve kozmetik dallarında da kullanılır. Taze kullanıldığı kadar kurutularak da fazlasıyla tüketilmektedir. Kurutulan cennet hurmasının içerisinde lif oranı oldukça fazladır. Sindirim sistemini destekleyen lifleri içerisinde bulunduran cennet hurması, özellikle de bağırsaklarda oluşabilecek olan hastalıkları önler.


· Besinlerin öğütülmesinde yardımcı olur. Mide duvarını güçlendirir ve yemek sonrasında oluşan şişkinliği önlemek için yemekten sonra bir adet cennet hurması tüketilmesi faydalıdır. Cennet hurması midedeki oluşan hassasiyeti önlemekte işlevseldir.

· Tembelleşen bağırsaklarda kabızlık gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Böyle durumların önüne geçmek için bağırsakları çalıştıran besinler tüketmek gerekir. Bu besinlerden birisi de cennet hurmasıdır. Lif bakımından zengin olan cennet hurması bağırsaklarda oluşan kolit, kabızlık ya da bağırsak düğümlenmesi gibi rahatsızlıkları azaltır ve sindirime destek olur.

· Vücudun ihtiyacı olan doğal şeker bakımından cennet hurması oldukça zengindir. Kuru cennet hurması kan şekerini düzenler ve dengeler. Enerji seviyesini yükseltir ve gün içerisinde daha enerjik hissetmenizi sağlar. İçeriğindeki protein bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur. Virüslerle mücadelede oldukça başarılıdır.

· Antioksidan olan cennet hurması karaciğer ve safra kesesi için de faydalıdır. Toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur ve içerisinde C vitamini bulundurur.

· Yüksek tansiyonu ve düşük tansiyonu dengeler. Kalp ve damar hastalıklarını önlemede destek olur. Yüksek kolesterolü azaltır ve uzmanlar da cennet hurmasının faydalarını destekler.

· Gözlerdeki sıvı seviyesini dengeler ve göz hastalıklarını önler.

· Yorgunluğa, strese ve depresyon gibi durumları azaltma konusunda faydalıdır.

· Kırışıklıklara ve ciltte oluşan lekeleri geciktirmede yardımcı olur.

· Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda destekleyicidir.

· İçerisindeki mineraller bakımından oldukça zengindir. Potasyum, bakır, mangan, fosfor, bakır mineralleri bağışıklık sistemini güçlendirir.

· Şeker hastaları tüketirken dikkatli olmalıdır ve aşırıya kaçmamalıdır.

· Çocukların gelişiminde oldukça etkilidir ve büyümeye faydalıdır.

· Hamilelik döneminde tüketilmesi de yararlıdır.

· Kanser oluşumunu engellemede, tümör hücrelerinin büyümesini önlemede destek olur.

 

Cennet Hurması Nasıl Tüketilir?

Kurutulmuş cennet hurmasının arasına ceviz parçası konularak sandviç gibi tüketebilirsiniz. Çocuklar için cennet hurmasını püre olarak yoğurtla ya da bisküvi ile karıştırarak çocuğunuza yedirebilirsiniz. Aynı zamanda kuru cennet hurmasını keklere katarak da keklerinizde harika tatlar yaratabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızı renklendirmek için cennet hurması reçelini deneyebilirsiniz. Keklere katmakla beraber kuru cennet hurmasını kurabiyelerinize de katabilirsiniz. Sofralarınızı cennet hurmasıyla hem sağlıklı hem de çok sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.


Cennet Hurmasının Zararı Var Mıdır?

Her besin gibi cennet hurmasını da aşırı tüketmekten kaçınılmalıdır. Cennet hurması fazla tüketilirse içerisindeki yoğun meyve şekerinden dolayı kan şekerini yükseltebilir. Özellikle de diyabet hastalarının cennet hurmasını aşırı tüketmemesi gerekmektedir. Kronik hastalıkları olanların da cennet hurması tüketiminde dikkatli olması önerilir. Çok şekerli olduğu için kilo aldırabilir ve fazlası sindirim sorunlarına yol açabilir, şişkinlik oluşturabilir. Kuru cennet hurmasının çok tüketilmesi halinde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Tüm yiyecekler gibi cennet hurması da kontrollü ve yeterli olarak tüketilir. Özellikle de kış aylarında cennet hurmasının tadını çıkarabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.