Sayılarla Kars Kaşarı

08-02-2022 18:54
Sayılarla Kars Kaşarı
Kars kaşarı hakkında bugüne kadar pekçok bilgi paylaştık ancak bu yazımızı okurken daha fazla keyif alacağınızı düşünüyoruz. Kars kaşarına dair önemli sayıları sizler için numerik bir şekilde sıraladık.

1. 1 kg Kars kaşarı üretmek için 12 kg süt kullanılır.
2. Zengin yağ içermesinden dolayı günde 2 dilimden fazla Kars kaşarı tüketilmemesinde fayda var. Daha fazlası özellikle allerjik bünyeler için problem çıkarabilir.
2. Mayalanmada kullanılan formül 12 litre süte 2 kapak maya şeklindedir.
6. Kars kaşarı üretildikten sonra yaklaşık 6 ay kadar bekletilmektedir.
10. Kars kaşarının saklandığı ortam 10 dereceyi geçmemelidir. İdeal ısı aralığı 5-10 derecedir.
12. Yıllanmış kaşar peyniri ortalama 12 ay bekletilerek üretilir.
18. 100 gram Kars kaşarı içeriğinde 18 gram yağ bulunur.
20. Kars kaşarının mayalanması için 20 dk beklenir.
24. Kars kaşarının aksine taze kaşar üretildikten 24 saat sonra tüketilebilir.
29. Kars kaşarının protein oranı %29'dur.
38. 100 gram Kars kaşarı içeriğinde 38 gram protein bulundurur.
40. Kars kaşarının ortaya çıkışında Kars'ın 40 yıllık işgalinin büyük önemi vardır.
70. Kars kaşarının yağ oranı %70'dir.
99. 100 gramlık bir Kars kaşarı 99 miligram potasyum içerir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.