Blog Etiketleri
Sofraların Vazgeçilmezi: Gravyer Peyniri
Kaliteli gravyer kaşarı, kesildiğinde sarı renkli ve büyük delikli olmalıdır. Deliklerin homojen bir şekilde dağılması gerekmektedir.
Doğu Anadolu’dan Eşsiz Bir Lezzet: Gravyer
İsmini İsviçre’nin kasabası Gruyères’den alan ve bu ülkeden doğan gravyer peyniri, Türkiye’de Kars Gravyeri olarak da bilinmektedir.
Meraklısına Sayılarla Gravyer Peyniri
Gravyer peyniri ülkemizde özellikle Kars/Ardahan yöresinde üretilmekte olup asıl kökeni İsviçre'dir. Adını İsviçre'nin Gruyères kasabasından alır. Peki Gravyer peyniri hakkında diğer bilgiler neler?
Sofraların Vazgeçilmezi Göle Kaşarı
Göle Kaşarı neden dogal? Özellikle Tüm süt ürünlerimiz doğal beslenen yayla hayvanlarından elde edilen sütlerle üretiliyor, içerisine doğasına aykırı olan hiçbir katkı eklemiyoruz.
Kars Gezisi Hakında
Bu Yazımda Kars'a Gitmeden Önce Bilmen Gereken her şeyden Hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacagız.
İsviçre’den Gelen Lezzet: Gravyer Peyniri
Kökeni İsviçre’ye dayanan gravyer peyniri, ismini İsviçre’nin bir kasabasından, Gruyère’den almıştır. Yapımında inek sütü kullanıldığı için Türkiye’de de üretilmektedir.
Vazgeçilmez Bir Tat: Kars Kaşarı
Beyaz peynir ve Kars kaşarı ile ilgili birçok araştırma yapılmıştır. Sonucunda Kars kaşarının çok daha yararlı olduğu ispatlanmıştır.
Kars Kaşarı: Geleneksel Lezzet
Kars kaşarı Kars bölgesinde üretilen ve oldukça sevilen bir peynir türüdür. Yüksek besin değerine sahip olan bu peynir türü cumhuriyetin ilk yıllarında yerli halk tarafından üretilmeye başlanmıştır.
Kendine Özgü Lezzeti İle Gravyer Peyniri
Gravyer Peyniri Kars yöresine ait oldukça lezzetli bir peynir türüdür. Bu peynirin yapım aşaması ve karsta yapılmaya başlanması oldukça ilginç bir hikâyeye sahiptir.