Yemeklerin Üzerine Lezzet Tozu: Kaşar Peyniri

23-06-2022 14:44
Yemeklerin Üzerine Lezzet Tozu: Kaşar Peyniri

KAŞAR PEYNİRİ NEDİR?

Kaşar peyniri inek, keçi veya koyun sütünden yapılabilen ve genelde sarı renkli sert bir peynir türü olarak tanımlanmaktadır. Taze kaşar üretildikten kısa bir müddet sonra tüketilmektedir; eski kaşar ise altı aylık bir süre boyunca bekletilerek eskitilir ve lezzetini artırır.

Cevizli kaşar peyniri, Trakya kaşarı, Kars kaşarı ve Malkara eski kaşar peyniri gibi türleri bulunmaktadır.

İçerdiği yüksek kalsiyum ve B2 vitamini sayesinde kaşar peyniri, kemik erimesi riskinin azaltılmasında büyük bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda doğal bir antioksidan olarak nitelendirilen kaşar peyniri, bağışıklık sistemi ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da büyük bir etkiye sahip olmaktadır.


KAŞAR PEYNİRLİ TARİFLER

Kahvaltı:

Kaşar peyniri kahvaltılarda sıkça tüketilmektedir. Hafta içi veya hafta sonu fark etmeden kahvaltı sofralarımızı süslemesinin ve tüketilmesinin yanında çiğ veya pişmiş olarak farklı yemeklere de lezzet katmaktadır.

 

Gün İçinde:

Sandviç denince akla gelen ve domates, salam gibi yiyeceklerle de oldukça çok yakışan kaşar peyniri ile yapılan tariflerden bahsedelim şimdi de.

Kaşar peyniri ile yapabileceğiniz lezzetler arasında ilk sırada patates tostu örnek verilebilir. Ekmek yerine patates kullanılan bu tostun arasına kaşar peyniri çok yakışıyor! Normal tostlarda bile uzayan hali ile herkesin canını çektirdiğini biliyoruz! Yine klasik bir örnek vermek gerekirse, soğanlı mı yoksa soğansız mı diye tartışılan menemene kaşar peynirli diye cevap vermek! Doyurucu bir kahvaltı için menemen hazırlarken kaşar peynirli halini de deneyin. Kahvaltı demişken kaşar peynirli bir omlete de kimse hayır demez diye düşünüyoruz.

Bir diğer örnek olarak da hamur işleri örnek verilebilir. Hamur işi dendiğinde içine lezzet katacak ana ürünlerden olan peynirlerin arasında kaşar peyniri de bulunmaktadır. Kaşar peyniri bütün veya parçalanmış bir şekilde poğaça, pişi veya açmaların içine konulmaktadır. Kahvaltılarda veya beş çaylarındaki hamur işlerini oldukça lezzetli hale getirmektedir.

 

Yemeklerde:

Bunların yanı sıra makarnalar ve soslarının da olmazsa olmazı peynirlerdir. Kaşar peynirini de çeşitli makarna soslarının yapımında veya direkt makarnanın üzerine rende olarak ekleyebilirsiniz. Ek olarak ise patlıcana da çok yakışmaktadır!

Aynı zamanda şipşak bir pizza hazırlamak isteyenler için pizza malzemeleri arasında rendelenmiş kaşar peyniri örnek verilebilir. Öte yandan da domates çorbası gibi sıvı tüketilen besinlere de oldukça yakışmaktadır.

Gelelim et yemeklerine… Kaşar peynirli köfteyi hiç denediniz mi? Çatalı batırdığınız anda enfes bir biçimde akan kaşar peyniri ile köfteye yeni bir boyut kazandırmış olacaksınız. Veya çoğu kişinin bayıla bayıla yediği tavuk eti ile yapılan sultan kebabını kaşar peynirsiz sunmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

Görüldüğü üzere isterseniz pişmiş isterseniz de çiğ şekilde tüketebileceğiniz ve neredeyse her çeşit yemekte farklı hallerini kullanabileceğiniz kaşar peynirinin lezzetine doyum olmaz!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.