Ürün Bilgisi
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan eski kaşar peynirimiz, yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır.
 
En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır.
Kaşar peynir kesimi yapıldıktan  sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 derece dolapta saklanmalıdır.
 
kars kaşarı
Yorumlar (3)
bayramali
ilk defa acar sütten kars peyniri aldım çok memnun kaldım kendilerine teşekkür ediyorum
bayramali kazancı | 05/03/2022
Eski kaşar
Siparişlerim bugün geldi.Tesekkur ederim.Ancak eski kaşar eski mi yeni mi anlamadim
Suyu çıkıyordu.
Mesut Sarioğlu | 07/05/2020
Kars kaşarında tek geçiyoruz
Kars kaşarında Acar süt ürünlerini ailecek tek geçiyoruz. Hem fiyat hem de lezzet açısından çok başarılı. Tavsiye ediyoruz.
A... A... | 08/10/2019
Kars Kaşarı Nasıl Üretilir?
Kars kaşar peyniri çiğ sütten işlenerek yapılmaktadır. Genellikle 10 lt. sütten 1 kg kadar Kars kaşarı elde edilmektedir.
 
Öncelikle süt mayalanır. Mayalama işlemi 3-4 kat bezden bir kazan içine süzülen sütün dana kursağından elde edilen doğal bir mayanın kullanılması ile gerçekleştirilir. Mayalanacak sütün sıcaklığı 32-35C olmalıdır. Sütün mayalanması işlemine teleme adı verilir. Mayalanan süt pıhtılaşıncaya kadar bekletilir.
 
Teleme yani pıhtılaşan peynirin suyu süzülerek özel üretilmiş peynir bıçakları ile küçük parçalar halinde kesilir. Yapılan bu işlem, birinci doğrama işlemidir. Toplamda Kars kaşarında üç doğrama işlemi yapılmaktadır.
 
İkinci doğrama işlemi için kaşar peyniri yaklaşık 24 saat dinlendirilir. Bu sefer daha küçük bir doğrama işlemi (mercimek büyüklüğü) yapılır. Böylelikle peynirin acı suyu çıkartılmış olur. Bu çıkan sudan tereyağı elde edilir. Bir dinlenme periyodundan sonra üçüncü doğrama işlemine geçilir. İyice çok küçük halde doğranmış olan Kars kaşar peyniri 75C de haşlanır ve soğuyuncaya kadar yoğrulur. Peynir içinde hava kalmaması için elde iyice sıkıştırılır ve kalıplara konur. Yaklaşık olarak 20-25 gün soğuk hava depolarında kaşarlar demlemeye bırakılır. Bu süre içerisinde kaşarın dış kabuk kısmı oluşur.

Eski Kaşar Peyniri (Kars Kaşarı) 1800 g

478,40 TL
Kategori
Stok Kodu
BJKVW579
Stok Durumu
Şimdilik Tükendi
14:00’a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!
Aynı Gün Kargo
Ürün Bilgisi
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan eski kaşar peynirimiz, yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır.
 
En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır.
Kaşar peynir kesimi yapıldıktan  sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 derece dolapta saklanmalıdır.
 
kars kaşarı
Yorumlar (3)
bayramali
ilk defa acar sütten kars peyniri aldım çok memnun kaldım kendilerine teşekkür ediyorum
bayramali kazancı | 05/03/2022
Eski kaşar
Siparişlerim bugün geldi.Tesekkur ederim.Ancak eski kaşar eski mi yeni mi anlamadim
Suyu çıkıyordu.
Mesut Sarioğlu | 07/05/2020
Kars kaşarında tek geçiyoruz
Kars kaşarında Acar süt ürünlerini ailecek tek geçiyoruz. Hem fiyat hem de lezzet açısından çok başarılı. Tavsiye ediyoruz.
A... A... | 08/10/2019
Kars Kaşarı Nasıl Üretilir?
Kars kaşar peyniri çiğ sütten işlenerek yapılmaktadır. Genellikle 10 lt. sütten 1 kg kadar Kars kaşarı elde edilmektedir.
 
Öncelikle süt mayalanır. Mayalama işlemi 3-4 kat bezden bir kazan içine süzülen sütün dana kursağından elde edilen doğal bir mayanın kullanılması ile gerçekleştirilir. Mayalanacak sütün sıcaklığı 32-35C olmalıdır. Sütün mayalanması işlemine teleme adı verilir. Mayalanan süt pıhtılaşıncaya kadar bekletilir.
 
Teleme yani pıhtılaşan peynirin suyu süzülerek özel üretilmiş peynir bıçakları ile küçük parçalar halinde kesilir. Yapılan bu işlem, birinci doğrama işlemidir. Toplamda Kars kaşarında üç doğrama işlemi yapılmaktadır.
 
İkinci doğrama işlemi için kaşar peyniri yaklaşık 24 saat dinlendirilir. Bu sefer daha küçük bir doğrama işlemi (mercimek büyüklüğü) yapılır. Böylelikle peynirin acı suyu çıkartılmış olur. Bu çıkan sudan tereyağı elde edilir. Bir dinlenme periyodundan sonra üçüncü doğrama işlemine geçilir. İyice çok küçük halde doğranmış olan Kars kaşar peyniri 75C de haşlanır ve soğuyuncaya kadar yoğrulur. Peynir içinde hava kalmaması için elde iyice sıkıştırılır ve kalıplara konur. Yaklaşık olarak 20-25 gün soğuk hava depolarında kaşarlar demlemeye bırakılır. Bu süre içerisinde kaşarın dış kabuk kısmı oluşur.
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan eski kaşar peynirimiz, yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır.
 
En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır.
Kaşar peynir kesimi yapıldıktan  sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 derece dolapta saklanmalıdır.
 
kars kaşarı
bayramali
ilk defa acar sütten kars peyniri aldım çok memnun kaldım kendilerine teşekkür ediyorum
bayramali kazancı | 05/03/2022
Eski kaşar
Siparişlerim bugün geldi.Tesekkur ederim.Ancak eski kaşar eski mi yeni mi anlamadim
Suyu çıkıyordu.
Mesut Sarioğlu | 07/05/2020
Kars kaşarında tek geçiyoruz
Kars kaşarında Acar süt ürünlerini ailecek tek geçiyoruz. Hem fiyat hem de lezzet açısından çok başarılı. Tavsiye ediyoruz.
A... A... | 08/10/2019
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kars kaşar peyniri çiğ sütten işlenerek yapılmaktadır. Genellikle 10 lt. sütten 1 kg kadar Kars kaşarı elde edilmektedir.
 
Öncelikle süt mayalanır. Mayalama işlemi 3-4 kat bezden bir kazan içine süzülen sütün dana kursağından elde edilen doğal bir mayanın kullanılması ile gerçekleştirilir. Mayalanacak sütün sıcaklığı 32-35C olmalıdır. Sütün mayalanması işlemine teleme adı verilir. Mayalanan süt pıhtılaşıncaya kadar bekletilir.
 
Teleme yani pıhtılaşan peynirin suyu süzülerek özel üretilmiş peynir bıçakları ile küçük parçalar halinde kesilir. Yapılan bu işlem, birinci doğrama işlemidir. Toplamda Kars kaşarında üç doğrama işlemi yapılmaktadır.
 
İkinci doğrama işlemi için kaşar peyniri yaklaşık 24 saat dinlendirilir. Bu sefer daha küçük bir doğrama işlemi (mercimek büyüklüğü) yapılır. Böylelikle peynirin acı suyu çıkartılmış olur. Bu çıkan sudan tereyağı elde edilir. Bir dinlenme periyodundan sonra üçüncü doğrama işlemine geçilir. İyice çok küçük halde doğranmış olan Kars kaşar peyniri 75C de haşlanır ve soğuyuncaya kadar yoğrulur. Peynir içinde hava kalmaması için elde iyice sıkıştırılır ve kalıplara konur. Yaklaşık olarak 20-25 gün soğuk hava depolarında kaşarlar demlemeye bırakılır. Bu süre içerisinde kaşarın dış kabuk kısmı oluşur.
Eski Kaşar Peyniri (Kars Kaşarı) 1800 g Acar Süt eski kaşar peyniri (Kars kaşarı olarakta bilinir) 2 kilogramlık ambalajında, Acar Süt Ürünleri güvencesi ve uygun fiyat garantisiyle kapınıza kadar teslim. Şimdi sipariş verin BJKVW579
Eski Kaşar Peyniri (Kars Kaşarı) 1800 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.